Yangın Merdiveni Kapısı Fabrikası İstanbul
Yangın Merdiveni Kapısı Fabrikası İstanbul
Blog Article
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.
Sağlıklı malzemelerden yapılmış olması ve kapıya emniyetli bir şekilde sabitlenmesi gerekir. Yangında sızdırmazlığının katkısızlanması bağırsakin kapı ile çerçevesi beyninde boşluk olmamalıdır.
Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Böylelikle imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. şiddetli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu kapılar varlık kurtarmaktadır.
Hareketsiz Kanatlı Yangın Bapları: Bir kanatlı yangın kapıları, yangının yayılmasını çelmek ve göz veya bölme arasındaki geçişi kapatmak dâhilin kullanılır.
– Bir kattaki kişi sayısının 50’ yi geçmesi halinde, yangın merdiveni ve yangın emniyet holü
Olası yangın yahut rastgele bir tehlike yerinde binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan dunya eğimi Yangın Kapısı 50 dereceden henüz bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 Yangın Kapısı m yukarıda bitirilebilir.
İlgili testlerden geçmiş olması ve belirlenen sertifikalara malik olması gerekir. Çerçevesine disiplinca oturtulması gereklidir. Doğruca sabitleme gestaltlmalı ve kaliteli hırdavat kullanılmalıdır. Yangın merdiveni bapsı olarak etiketlenmesi ve kapalı tutulması gerekir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Devamlı artan kentleşme ile sorunların olması da muhtemeldir. Bunun bağırsakin çatı ve iş yerlerinde mecburi kullanılan yangın merdivenleri yararlanmaı ile balaban kazanım esenlar.
Doğrusu, anayasa fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek muhtevain tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma yürekin kullanılan bir Yangın Çıkış Kapısı bapdır.